Eerder gebrouwen speciaalbiertjes

Ja, je leest het goed. Wij hebben ondertussen – in samenwerking met de vakmannen van de Bossche Brouwers aan de Vaart en die van Brouwerij Servattemus in Schijndel- al acht speciaalbiertjes gebrouwen.

De volgende drie biertjes met de prachtige uniforme etiketten en prettige smaak, al zeggen we zelf, zijn allen in 2022 van de productielijn gerold:

Funky Cat
Een triple, ja. De reacties op de Addendum, onze amberkleurige en -smakende van de eerste lichting waren uitstekend, dus we hebben getracht een nieuwe tripel te maken. Wiihoo, gelukt! Het neigt zelfs aar een quadrupel, wham! Dikke dropsmaak met warme afdronk, kan eigenlijk iet mis. Hij is zo yummie en groovy dat we hem de Funky Cat hebben genoemd: een warm bier dat danst in je mond als ware het Dikkie Dik in een kattencafé vol krolse poezen. 

Lazy Cat
Wij Prutsers zouden geen Prutsers zijn als we ook niet aan de vrouwtjes hadden gedacht. Nou ja, ook aan onszelf natuurlijk, want in het grote vat heeft een verrukkelijk blond bier haar tijd volgemaakt. Lekker fris en frivool, zoals we haar graag zien en smaken. Met een flinke hint sinaasappel en wat vleugjes steranijs. waarom ook niet? Voor elk wat wils, dus perfect voor een zomers feestje met de lambada of John de Bever of voor een luie namiddag in de zon. De Lazy Cat, vonden we wel toepasselijk. Smakelijk voor dames en heren.

Loco Cat
In een low key opzet hebben we begin ’22 de overheerlijke Loco Cat gebrouwen, nooit verkrijgbaar geweest voor non-Prutsers, maar wel een o zo lekkere Tripel die je als een moker raakt (en alleen maar beter wordt met de tijd zo blijkt).


Voor het 25-jarige jubileum in ’21 hadden we deze vijf prachtige bieren in ons assortiment:

Abseitz
De weizen genaamd Abseitz. Hiermee was het echt even relaxen en zette je de rest van de wereld even buitenspel.

Addendum
De beste tripel van den bosch en omstreken: Addendum, welke tevens het verhaal van de Prutsers vertelde.

De Anousjka’s
Twee zware blondines, de Anousjka Rokerig en de Anousjka Koriander. Twee dames maar zo verschillend dat er voor ieder wat wils was.

Amigo
Onze Amigo, een heerlijk frisse IPA die je gewoon met je vrienden moest drinken.

Alle vijf met hun eigen karakteristieke smaak, aangeboden aan de liefhebbers in onderstaande pakketten.

  • Laatste man: van drie van de biertjes één exemplaar.
  • Balafwachter: Een mix van de biertjes met als bonus de tripel erbij.
  • Lothar Matthäus: een uitgebreid pakket met 6 flesjes van ons weizen-bier.
  • Sylvie Meis: een pakket met 4 weizen en 2 rokerige blondjes
  • Rudi Voller: een aftersales pakket met 6 weizens zonder etiket.

Was jij een van de uitverkorenen die een van bovenstaande pakketten of bieren heeft kunnen bestellen? Dan heb je echt geluk gehad! De bieren waren namelijk in de voorverkoop al meteen stijf uitverkocht destijds!