Nieuw bier van de Prutsers.

Hallo vriend van de Prutsers!

Een meewarig traantje pinkten we weg, toen we in het diepste van onze ziel keken en zagen dat we toch nog wel goesting hadden in een vervolg op het succesvolle debuut van Prutserbier 2021. Bij de mannen van Sint Servattumus in Schijndel hebben we afgelopen maand, toen de rook van het carnaval opgetrokken was en we als dartele veulentjes uitkeken naar onze inmiddels memorabele New York-reis, twee geweldige nieuwe bieren gebrouwen. Allemaal om te vieren dat de betere tijden er aankomen en jullie dus ook in vrolijke omstandigheden aan ons Prutsers kunnen denken.

Wat is er gebrouwen?

Uitstekende vraag!! Na enkele dagen pielen, frotten en hannesen met de ingrediënten (je zou het prutsen kunnen noemen) zijn er twee fenomenale bieren in de ketels gaan rijpen.

Tripel
Een triple, ja. De reacties op onze amberkleurige en -smakende van de eerste lichting waren uitstekend, dus we hebben getracht een nieuwe tripel te maken. Wiihoo, gelukt! Het neigt zelfs naar een quadrupel, wham! Dikke dropsmaak met warme afdronk, kan eigenlijk niet mis. Hij is zo yummie en groovy dat we hem de Funky Cat hebben genoemd: een warm bier dat danst in je mond als ware het Dikkie Dik in een kattencafé vol krolse poezen. 

Blonde
Wij Prutsers zouden geen Prutsers zijn als we ook niet aan de vrouwtjes hadden gedacht. Nou ja, ook aan onszelf natuurlijk, want in het grote vat heeft een verrukkelijk blond bier haar tijd volgemaakt. Lekker fris en frivool, zoals we haar graag zien en proeven. Met een flinke hint sinaasappel en wat vleugjes steranijs. waarom ook niet? Voor elk wat wils, dus perfect voor een zomers feestje met de lambada of John de Bever of voor een luie namiddag in de zon. De Lazy Cat, vonden we wel toepasselijk. Smakelijk voor dames en heren.

Hebben? Dat snappen wij!

Wij delen dit gerstegeluk graag met jullie! Want we zijn er trots op en vinden onze hobby stiekem gewoon best wel leuk en zo. We hebben de Blonde op het grote vat gebrouwen, dus daarvan hebben we er stukken meer dan van de Tripel. 

We gaan het niet zo massaal aanpakken als vorig jaar, dus hebben dit maal twee opties:

– Een sixpack met daarin 5 blondjes en 1 tripel;
– Een doos van 24, met daarin 20 blonde bieren en 4 tripels.

De kosten? Daar hebben we over nagedacht. Komt ie:

Houthakker-versie
Sixpack (‘Eerste gewin’)   – € 15
Doos (‘Krolse bende’) – € 50.

Om kosten en het mileu te besparen, neem je zelf een tasje mee bij het ophalen. 

Volkstuinier-versie
Sixpack (‘Eerste gewin’)   – € 16
Doos (‘Krolse bende’) – € 50.

Wij zorgen voor een doosje om het sixpack.

Mahatma Gandhi-versie
Sixpack (‘Eerste gewin’)   – € 17,50
Doos (‘Krolse bende’) – € 55.

Van dit sixpack gaat (minstens, afhankelijk van of je wel of geen draagkarton wenst) € 1,50 naar Stichting No Guts No Glory, van de doos € 5. Voor je schone geweten. Kun je ook weer een keer een vliegvakantie boeken.

Let op: we hebben veel blond bier, dus voor de liefhebber (aren’t we all?) hebben we ook een doos alleen blond: Naturally blonde. Beetje zoals een middagje hockey kijken bij HC Den Bosch of Laren, dus.

Oh ja: bovendien maken wij Prutsers sowieso ook nog een bedrag over naar Stichting NGNG.

We gaan dit keer niet verzenden of het land doorcrossen, maar een uitdeeldag organiseren met gezelligheid en een biertje. Dat was de vorige keer ook prima en kan nu eigenlijk alleen maar leuker worden.

Bestellen!

Het bier zit al in de fles, de etiketten gaan er dit weekend op. Vervolgens gaan we een dag plannen om alles op te halen op een (nu nog geheime, lees: we weten het nog niet) locatie in Den Bosch. 

Wil je bestellen, ga dan naar 

Bestelpagina Prutsbier 2022

en wij zorgen dan voor de rest. Voor jou, omdat we je zo graag mogen!
Tikkies volgen later pas, daar gaan we je over mailen.