Nieuw bier van de Prutsers

Hallo vriend van de Prutsers!

Ons 25-jarig bestaan, inclusief feestelijke omlijsting met ons inmiddels illustere Prutsbier, is al enige tijd geleden. Maar goed: het kriebelde en het jeukte dus we gingen november j.l. weer de brouwerij in. En potver wat hebben we daar een plezier gehad. Drie nieuwe bieren kwamen er uit de ketels gedruppeld!

Disclaimer: nu volgt een aardig stuk tekst en uitleg. Wil je de ‘Mand-versie’ en meteen bestellen, klik dan hier.

Wat is er gebrouwen?

Uitstekende vraag!! Na enkele dagen pielen, frotten en hannesen met de ingrediënten (je zou het prutsen kunnen noemen) zijn er drie fenomenale bieren in de ketels gaan rijpen. We hebben ze – als eerbetoon aan het mooiste feest dat er is – genoemd naar de drie dagen van het carnaval: Zondag, Maandag en Dinsdag. Uiteraard voorzien van schitterende etiketten in de bijpassende Oeteldonkse kleuren Rood, Wit en Geel. Maar wat brouwden we?

IPA
De grote vriend van Danny en Boudewijn, die daarom ook samen de brouwerij ingingen en een waanzinnige India Pale Ale brouwden: met een snufje kaneel en een handjevol kardemom is deze IPA zowel winters als heerlijk fris en bitter. We noemen em Zondag: de eerste dag van het grote feest, waarop iedereen nieuwsgierig is naar elkaar, het feest, de gezelligheid en de oude bekenden. Waarop een mooi biertje iedereen smaakt en je onverschrokken naar de intocht van de Prins kijkt en intussen de Peer en zijn gevolg (dus ook Hendrien, in 2024) toejuicht. We kunnen nauwelijks wachten.

Blonde
Het soepele bier voor de allemansvriend. Want eerlijk is eerlijk: wie kan een fijne Blonde nu niet waarderen? Precies. Dit heerlijke biertje heeft een geheim Indonesisch ingrediënt en ook dat maakt em fris en gewild. We noemden em Maandag, naar de dag van de Grote Optocht, van het weerzien met die vrienden die je gisteren nog niet zag en waar weliswaar de energie wat tanende is maar je nog steeds met volle teugen (haha) geniet van ons mooie Carnaval. Roger, Arno en Laurens hebben deze gemaakt.

Tripel
Een triple, ja. Een ‘stevige doordrinker’, zoals Hanco em steevast noemt. Lekker van smaak, vol en krachtig. We hebben em Dinsdag genoemd, naar de laatste dag van het Feest der Feesten en je met de laatst overgebleven vrienden het liefst een stevige doordrinker (en kijk, de cirkel is rond) zou drinken. Een passend slot voor het prachtige drieluik van dit jaar! Gebrouwen door de Meesterbrouwers Hanco en Marcel. Uiteraard.

Dorstig en hebben? Dat snappen wij!

Wij delen dit gerstgeluk graag met jullie, want we zijn er megatrots op! We hebben de Blonde op het grote vat gebrouwen, dus daarvan hebben we er stukken meer dan van de IPA en de Tripel. 

We hebben dit keer drie opties:

– Een sixpack met daarin 4 blonde bieren, 1 IPA en 1 Tripel;
Een doos van 24, met daarin 16 blonde bieren, 4 IPAs en 4 tripels;
– Een doos van 24, met daarin alleen maar blond bier.

De kosten? Daar hebben we over nagedacht. Komt ie:

Sixpack (‘Date met de Peer’)   – € 20
Doos (‘Op stap met de Prins’)   – € 55
Blonde doos (‘Met Hendrien naar de Smidse’) – € 55

Van dit sixpack gaat € 2,50 naar Stichting No Guts No Glory, van de doos € 5. Voor je schone geweten. Kun je ook weer een keer een vliegvakantie boeken.

Oh ja: bovendien maken wij Prutsers sowieso ook nog een bedrag over naar Stichting NGNG.

We gaan dit keer niet verzenden of het land doorcrossen, maar een uitdeeldag organiseren met gezelligheid en een biertje. Dat was de vorige keer ook prima en kan nu eigenlijk alleen maar leuker worden. Let op: die uitdeeldag zal zijn op zaterdag 20 januari bij Café De Unie. Details volgen!

Bestellen!

Het bier zit al in de fles, de etiketten gaan er ook snel op.  

Wil je bestellen, ga dan naar 

Bestelpagina Prutsbier 2024

en wij zorgen dan voor de rest. Voor jou, omdat we je zo graag mogen!
Betaallinkjes volgen later pas, daar gaan we je over mailen.